c S
 
Tedensko obvestilo o pravnih novostih
 
 
April 2023, številka 15 / letnik XXI.
 
Cuius est commodum, eius debet esse et incommodum.
Kogar je korist, tega mora biti tudi škoda.
 
     

 

Novosti

NOVOSTI

     
 
>> Predlog direktive EU za urejanje civilne odgovornosti umetne inteligence
Uvedba umetne inteligence postavlja številne izzive za obstoječe režime civilne odgovornosti, ki so osredotočeni na tradicionalna varnostna tveganja. Tovrstne tehnologije zahtevajo specifično urejanje odgovornosti zaradi dinamičnih komponent, ki so podvržene stalnim spremembam (proizvodi spremenijo svoje lastnosti od trenutka, ko so dani v promet), zaradi česar postane kompleksno dokazovanje tako obstoja napake kot tudi vzročne zveze med napako in nastalo škodo.



To lahko posledično pomeni, da oškodovanec ostane brez odškodnine v okviru režimov odgovornosti, ki se nanašajo izključno na trenutek, ko je bil izdelek dan prvič v promet. Dodatni izzivi so pri "avtonomiji" tehnologij umetne inteligence, ki povzroča odsotnost predvidljivosti, še posebej če je kodiranje programske opreme izvedeno s strojnim učenjem.

 
 
 
 
 
V DANAŠNJEM TEDNIKU:
     
› Novosti
› Aktualno
› Izbrano iz sodne prakse
› Pregled slovenske zakonodaje
› Strokovni članki
› IUS kolumna
› Novi zakoni
› Dobro je vedeti
     
    NE SPREGLEJTE
Obrazložitve zakonodaje
 
     

 

AKTUALNO

AKTUALNO - POMEMBNEJŠE PRAVNE NOVICE TEGA TEDNA

     
 
>> Vlada potrdila nacionalni program na področju mamil za obdobje 2023–2030
Vlada je potrdila resolucijo o nacionalnem programu na področju mamil za obdobje 2023-2030. Dokument, ki ga je pripravilo ministrstvo za zdravje, predvideva podporo razvoju programov, ki bi pomagali ohraniti ali znižati število okuženih s HIV-om in hepatitisoma B in C ter smrtnih primerov zaradi prevelikih odmerkov.
>> "Prispevek bi znašal 35 evrov. Vsa sredstva ostanejo v javnem zdravstvenem sistemu."
Poslanci Svobode so v torek zvečer v parlamentarni postopek vložili spremembo zakona, s katero bi se dopolnilno zdravstveno zavarovanje preneslo v obvezno zavarovanje, ki bi znašalo 35 evrov. Cilj novele je ustrezno zdravstveno varstvo za vse prebivalce.
 
 
 
     

 

IZBRANO_IZ_SODNE_PRAKSE

IZBRANO IZ SODNE PRAKSE

     
 
>> Merila vzročnosti pri poskusu nadomešča skrbna presoja nastanka »zadostne nevarnosti«
Vrhovno sodišče je v sodbi I Ips 53718/2020 z dne 13. 2. 2023 zavrnilo zahtevo za varstvo zakonitosti in poudarilo, da merila vzročnosti pri poskusu nadomešča skrbna presoja nastanka »zadostne nevarnosti« za pravno zavarovano dobrino s storilčevim ravnanjem.

 
 
 
     

 

PREGLED SLOVENSKE ZAKONODAJE

PREGLED SLOVENSKE ZAKONODAJE - MED NAJPOMEMBNEJŠIMI IZPOSTAVLJAMO

     
 
>> Spremembe Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev (primerjalnik)
Novela ZZSDT-D, ki velja od 8. aprila in se v pretežnem delu uporablja od 8. julija, poenostavlja zaposlovanje tujcev in sledi poglavitnim spremembam zakona o tujcih, za katere je Državni svet izglasoval odložilni veto. V novi 2.a točki 4. člena je opredeljen informativni list ter v spremenjeni 7. točki soglasje za zamenjavo, na več mestih pa se besedilo zakona ustrezno spreminja zaradi ukinitve pisnega soglasja upravne enote k enotnemu dovoljenju (npr. od 12. do 20. člena). Z devetih na tri mesece je skrajšan rok, ki mora preteči od vložitve prošnje za mednarodno zaščito, po poteku katerega lahko prosilci za azil, ki imajo pravico do dostopa na trg dela, uveljavljajo to pravico na slovenskem trgu (spremenjeni 6. člen; uporablja se že od 8. aprila). Novela tudi določa nov rok - 30 dni - za nastop dela, ko tujec v času veljavnosti enotnega dovoljenja zamenja delodajalca ali se zaposli pri dveh ali več delodajalcih na podlagi novega soglasja Zavoda RS za zaposlovanje (tretji odstavek 8. člena).
 
 
>> Drugi novi predpisi: UL št. 42
 
     

 

STROKOVNI ČLANKI

STROKOVNI ČLANKI - IZBOR TEDNA

     
 
 
 
 
 
 
 
     

 

IUS KOLUMNA

IUS KOLUMNA

     
             
      Rešitve, ki uporabljajo bližnjice, ne prinesejo želenih rezultatov    

Miriam Ravnikar Šurk
   
Zgolj zato, da bo moje stališče povsem jasno: vsako delo, tudi direktorsko, je treba opravljati z največjo stopnjo skrbnosti, po najvišjih standardih medsebojne komunikacije, skladno s pravili področja. Je mogoče pričakovati dobre rezultate direktorja, ki mu »nad glavo visi« za lase privlečena razrešitev? Bo uspel ustvariti spodbudno delovno okolje, čeprav bo vedel, da je lahko vsaka njegova zahteva glede izpolnjevanja delovnih nalog predstavljena kot neprimerna, celo mobing, in je lahko razlog za razrešitev iz razloga neprimernosti za opravljanje dela direktorja?
   
     
   
 
 
>> Vabljeni h komentiranju vsebine pod besedilom kolumne!
 
 
     

 

NOVI ZAKONI

NOVI ZAKONI - OBJAVLJENI, A ŠE NE VELJAJO

     
 
     

 

DOBRO_JE_VEDETI

DOBRO JE VEDETI

     
 
>> Priporočite Tednik IUS-INFO
Na povezavi lahko tudi svojim prijateljem in sodelavcem omogočite brezplačno prejemanje Tednika IUS-INFO, ki vsak četrtek vsebuje vse pomembne informacije o novih in spremenjenih predpisih, sodni praksi, aktualnem pravnem in političnem dogajanju v Sloveniji in EU ter novih strokovnih vsebinah na portalu IUS-INFO.

 
© 1989-2023 LEXPERA d.o.o. Vse pravice pridržane

Tednik ste prejeli skladno z 226. členom Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom-2) in zakonodajo na področju varstva podatkov, in sicer na podlagi vaše prijave na spletni strani www.iusinfo.si, našega zakonitega interesa, sklenjenega naročniškega razmerja ali drugega razmerja, za katerega veljajo splošni pogoji družbe, ali izrecne privolitve. V kolikor Tednika ne želite prejemati, se lahko odjavite s seznama prejemnikov.