c S

Umetna inteligenca za pravnike

Odkrijte LEXI, inovativno storitev, ki združuje moč umetne inteligence in bogato pravno zbirko portala IUS-INFO.Spoznajte LEXI, pametno asistentko za raziskovanje pravnih vsebin!

 

Pravno raziskovanje še nikoli ni bilo tako preprosto. Odprite zakon in postavite vprašanje. LEXI bo v trenutku preučila celotno zakonsko besedilo in najpomembnejše povezane vsebine v sistemu IUS-INFO ter med več tisoč dokumenti našla prave in pripravila odgovor. Tak odgovor je lahko tudi odlično izhodišče za nadaljnje raziskovanje in hiter pregled tematike ali celo ideja za rešitev, na katero doslej še niste pomislili.

LEXI

Prvi pravni iskalnik v Sloveniji, ki dejansko razume, kaj želite, in omogoča, da se z njim pogovarjate tako, kot bi se s pravnikom. LEXI Iskanje z uporabo umetne inteligence pregleda vsebine portala IUS-INFO in zunanje vire na spletu, rezultate pa tudi pojasni in doda navedbo zunanjih virov.

LEXI Iskanje

LEXI ponuja učinkovit vpogled v sodno prakso. Vsako sodno odločbo analizira, izlušči njeno bistvo in pripravi kratek povzetek. Z analizo pridobite hiter pregled ključnih elementov in vodilne pravne teme sodne odločbe.

Analiza sodnih odločb

LEXI iz sodne odločbe izlušči bistvo in ga izrazi v obliki pravnega termina, kar smo poimenovali pravna sentenca. Pravne sentence so edina zbirka pravnih terminov, ki temelji na definicijah pojmov, kot so jih oblikovala sodišča v svoji sodni praksi.

Pravne sentence

Doslej ste na portalu IUS-INFO v knjigah lahko sami poiskali vsebino, ki vas je zanimala. Z LEXI pa smo naredili korak naprej, saj pripravi povzetek izbrane strani na podlagi vašega iskanja. Tako v trenutku izveste, ali boste v knjigi res dobili informacijo, ki jo iščete.

Povzemanje iz knjig