c S

Umetna inteligenca za pravnike

Odkrijte LEXI, inovativno storitev, ki združuje moč umetne inteligence in bogato pravno zbirko portala IUS-INFO.Spoznajte LEXI, pametno asistentko za raziskovanje pravnih vsebin!

 

Naše pravne vsebine so s podporo umetne inteligence še bolj uporabne, raziskovanje po njih pa hitrejše, preprostejše in učinkovitejše.

LEXI je prva pravna rešitev s podporo revolucionarnega jezikovnega modela ChatGPT v Sloveniji, ki je presegla teoretične okvire in pravnikom ponuja konkretno uporabnost.

Z LEXI smo iz teorije prešli v prakso in pripravili rešitve, ki na uporabniku razumljiv način opravijo del njegovega dela. Tako je vaša pot do cilja krajša in hitrejša.

S tem pa so se velike spremembe šele začele. Storitev je za zdaj namreč na voljo za omejeno število dokumentov (kot je prikazano v nadaljevanju). Število zajetih dokumentov, zmogljivost in obseg storitve pa se bodo iz meseca v mesec povečevali.


Pri čem vam LEXI pomaga?

Iz sodnih odločb izlušči pravno relevantna dejstva in stališča ter vam prihrani prebiranje celotnega besedila. Tako se lahko usmerite samo na bistvo, kar vam prihrani ogromno časa, vendar ohranite celovit pregled nad vsebinami sodnih odločb.
Storitev je na voljo za vse sodne odločbe, ki se nanašajo na Zakon o delovnih razmerjih.

Na kratko povzame pravna stališča in ključne točke v strokovnih člankih. Tako lažje presodite, ali je smiselno prebrati celotno besedilo.
Z LEXI lahko pregledate več kot 3000 strokovnih člankov.

Veliko pravnega znanja ponujajo knjige GV Založbe. LEXI vam pomaga pri raziskovanju po knjigah na način, kakršnega ste bili doslej vajeni le pri sodelovanju s strokovnimi kolegi: potem ko izberete tematiko, ki vas zanima, in knjigo, ki jo želite proučiti, LEXI pripravi kratek povzetek, kaj na točno določeni strani piše o izbrani tematiki.
V storitev LEXI je zajetih več kot 80.000 strani strokovnih knjig.


GLAVNE ZNAČILNOSTI

Prihranek časa: s pripravljenimi povzetki se izognete zamudnemu branju obsežnih vsebin.

Enostavna uporaba: od vsebin, pripravljenih z LEXI, vas loči le klik na ikono.

Natančnost: LEXI deluje s podporo napredne tehnologije ChatGPT, ki je prilagojena prav za pravne vsebine in zagotavlja visoko stopnjo natančnosti in zanesljivosti.

Prilagodljivost: LEXI se prilagodi različnim pravnim vsebinam, kar že zdaj omogoča širok spekter uporabe, v prihodnje pa se bo še širil.
POGOSTA VPRAŠANJA:

Kako deluje storitev LEXI? LEXI vključuje napredno tehnologijo umetne inteligence ChatGPT za analizo in povzemanje pravnih virov, kot so sodne odločbe, članki in knjige, kar vam omogoča hitro razumevanje ključnih informacij.

Kako dostopam do storitve LEXI? Storitev LEXI je na voljo s klikom na ikono LEXI v orodni vrstici sodnih odločb in člankov ter s klikom na gumb „Pripravi povzetek“ pri knjigah.

Ali lahko LEXI povzema vsebine v različnih jezikih? Trenutno je storitev LEXI osredotočena na povzemanje pravnih virov v slovenskem jeziku.

Ali je storitev LEXI na voljo za brezplačni preizkus? Da, ponujamo brezplačni preizkus storitve LEXI, ki vam omogoča, da preizkusite njene funkcije in ugotovite, ali ustreza vašim potrebam. Oglejte si zgornji video posnetek.

Katere vsebine so trenutno obdelane z LEXI? LEXI trenutno obdeluje sodne odločbe, članke, ki se nanašajo na Zakon o delovnih razmerjih, ter vse knjige, po katerih je mogoče iskati na portalu IUS-INFO. Storitev LEXI se nenehno razvija in širi, zato lahko v prihodnje pričakujete še več vsebin, z različnih pravnih področij, obdelanih z uporabo umetne inteligence.

Kdo lahko dostopa do storitve LEXI? Ker je LEXI trenutno v poskusni različici, je na voljo vsem naročnikom plačljivih paketov portala IUS-INFO.


Vabimo vas k preizkusu storitve LEXI. Veseli bomo vaše povratne informacije, ki nam bo pomagala storitev izboljšati in prilagoditi vašim potrebam. S svojimi komentarji in predlogi neposredno vplivate na razvoj LEXI, kar vam bo v prihodnosti zagotovilo še boljšo uporabniško izkušnjo.