c S

Znanih je 10 najvplivnejših pravnikov v 23. izboru

29.11.2023

Po mnenju strokovne in splošne javnosti so najvplivnejši pravniki letošnjega leta (navedeni po abecednem redu): dr. Sara Ahlin Doljak, dr. Matej Avbelj, dr. Miro Cerar, Aleksander Čeferin, dr. Janja Hojnik, dr. dr. Klemen Jaklič, dr. Igor Kaučič, Vlasta Nussdorfer, dr. Miha Šepec in dr. Luka Martin Tomažič.

Na osrednjem slovenskem pravnem portalu IUS-INFO se je končal že 23. izbor »10 najvplivnejših pravnikov«, ki tradicionalno poteka v dveh delih. Izmed dvajsetih finalistov se je med najvplivnejše uvrstilo deset pravnic in pravnikov, ki so do 28. novembra, ko se je izbor končal, dobili največ glasov. Letos so med deseterico izbrane tri pravnice. Na splošno močan vpliv ohranjajo pravniki, ki predavajo na fakultetah, letos jih je izbranih sedem.

Organizatorji smo v prvem delu izbora prejeli več kot 100 različnih predlogov oziroma imen slovenskih pravnic in pravnikov, ki so bili letos po mnenju pravne in širše javnosti posebno prizadevni in prodorni pri svojem strokovnem delu. V drugem delu so obiskovalci portala lahko oddali glas za enega izmed 20 finalistov. Tokrat smo zbrali okoli 3.000 glasov. Velja poudariti, da je vsak glasovalec lahko oddal glas le enkrat.

Prejeli smo tudi številne utemeljitve glasovanj, iz katerih smo lahko razbrali, da so predlagani pravniki letos prepričali predvsem s strokovnostjo, poštenostjo, načelnostjo, dobrodelnostjo, pogumom in profesionalnostjo. Ker veliko izbranih pravnikov prihaja iz akademskih krogov, je bilo pogosto poudarjeno tudi njihovo odlično delo na fakultetah.

Izbranim pravnikom iskreno čestitamo!

IUS-INFO


Članki izražajo stališča avtorjev, in ne nujno organizacij, v katerih so zaposleni, ali uredništva portala IUS-INFO.