c S
 
Tedensko obvestilo o pravnih novostih
 
 
November 2016, številka 44 / letnik XIV.
 
Neglecto pereunt ordine magna brevi.
Če se zanemari red, hitro propadejo (tudi) velike stvari.
 
     

 

Novosti

NOVOSTI

     
 
10 NAJVPLIVNEJŠIH PRAVNIKOV 2016: ZNANIH JE DVAJSET FINALISTOV
Na portalu IUS-INFO se je 13. oktobra začel tradicionalni, letos že šestnajsti izbor 10 najvplivnejših pravnikov, ki utečeno poteka v dveh delih. V prvem delu izbora, ki se je končal 2. novembra, so obiskovalci in uporabniki portala predlagali slovenske pravnice in pravnike, ki so vidno zaznamovali leto 2016.

Letos smo prejeli 145 različnih predlogov oziroma imen slovenskih pravnic in pravnikov, ki so bili v tem letu po mnenju uporabnikov portala posebej prizadevni in prodorni pri svojem strokovnem delu. Med finalisti je nekaj pravnikov, ki jih doslej v izboru nismo srečevali, v tem letu pa so vidneje zaznamovali slovenski pravni, medijski ali politični prostor. Še vedno imajo močan vpliv pravniki z akademskega področja, med finaliste pa se znova uvrščajo tudi ustavni sodniki oziroma sodnice. Posebnost letošnjega izbora je, da v ospredje prihajajo pravnice - deset se jih je namreč uvrstilo v drugi del izbora, kar pomeni, da je v finalnem delu izbora prvič enaka zastopanost pravnic in pravnikov.

Med dvajset največkrat predlaganih pravnic in pravnikov, ki se bodo potegovali za naziv 10 najvplivnejših pravnikov 2016, so se uvrstili (po abecednem vrstnem redu):V drugem delu izbora, ki bo potekal do torka, 22. novembra, do 12. ure, bo vsak glasovalec lahko oddal svoj glas za enega izmed dvajsetih predlaganih pravnic in pravnikov, pri tem pa bo lahko dodal tudi vprašanje za izbranega kandidata. Po preštetju vseh glasov bodo znana imena 10 najvplivnejših pravnikov v letu 2016.

Uvrstitev med 10 najvplivnejših pravnikov pridobiva vse večjo veljavo tako v pravni kot tudi širši javnosti in družba IUS SOFTWARE, ki ureja in razvija portal IUS-INFO, bo vseh deset povabila na okroglo mizo, s katero se izbor tradicionalno končuje.

Na slovesnosti, ki bo v sredo, 30. novembra, v ljubljanskem Hotelu Lev, bodo najvplivnejši slovenski pravnice in pravniki prejeli priznanja ter v razpravi predstavili svoje poglede na različne aktualne teme in dogodke v slovenskem političnem, gospodarskem in družbenem okolju. Tako kot vsako leto pričakujemo zanimivo in polemično razpravo.

 
 
 
 
 
V DANAŠNJEM TEDNIKU:
     
› Novosti
› Dobro je vedeti
     
    NE SPREGLEJTE
Nevarno razmerje: politika nad Sodnim svetom
 
     

 

DOBRO_JE_VEDETI

DOBRO JE VEDETI

     
 
>> Priporočite Tednik IUS-INFO
Na povezavi lahko tudi svojim prijateljem in sodelavcem omogočite brezplačno prejemanje Tednika IUS-INFO, ki vsak četrtek prinaša vse pomembne informacije o novih in spremenjenih predpisih, sodni praksi, aktualnem pravnem in političnem dogajanju v Sloveniji in EU ter novih vsebinah na portalu IUS-INFO.

 
© 1989-2016 IUS SOFTWARE d.o.o. Vse pravice pridržane

Sporočilo ste prejeli skladno s 158. členom Zakona o elektronskih komunikacijah na podlagi: vaše prijave na spletnih straneh www.findinfo.si ali www.iusinfo.si, vaše javne objave na spletu ali PIRS-u, v bazi GZS, izpolnjenega anketnega lista na prireditvah, sejmih, seminarjih in drugih podobnih dogodkih v organizaciji ali s sodelovanjem podjetja IUS SOFTWARE d.o.o. ali pa smo vam ga poslali v informacijo kot odgovor na vašo e-pošto. V kolikor tovrstnih sporočil ne želite prejemati, se lahko odjavite s seznama prejemnikov.