c S

Sodišče pritrdilo, da parcela z vrtovi ob Plečnikovem stadionu pripada Fondovim blokom

06.03.2023 12:43 Višje sodišče je pritdilo, da so parcele z vrtovi med t. i. Fondovimi bloki in bežigrajskim stadionom del naselja Fond, so sporočili prebivalci Fondovih blokov. Sklep, da so etažni lastniki tudi lastniki skupnih zemljišč v naselju, je postal pravnomočen.

To je parcela, ki jo je Mestna občina Ljubljana kot svoj delež vložila v podjetje Bežigrajski športni park (BŠP). "Prebivalci Fondovih blokov smo te odločitve seveda nadvse veseli. Za nas pomeni tudi potrditev upravičenosti in pravilnosti naših skoraj 15-letnih prizadevanj za ohranitev svoje lastnine in kakovosti bivanja v naselju. Pričakujemo, da to pomeni zaključek projekta BŠP-ja in za nas razbremenitev vseh pritiskov, ki smo jih bili deležni v vsem času, ko smo se zavzemali za svoje legitimne pravice," je v imenu stanovalcev Fondovih blokov sporočila Karmen Stariha.

Ker so neposredni sosedi Plečnikovega stadiona za Bežigradom, pravi, da tudi zanje ostaja usoda tega stadiona pomembno vprašanje. "Pričakujemo, da bo odločitev višjega sodišča pozitivno vplivala na reševanje Plečnikovega stadiona na način, ki bo omogočal, da se čim prej, kot to zahtevajo predpisi s področja varstva kulturne dediščine, obnovi v izvirni obliki in z ustreznimi namembnostmi vrne v javno uporabo," je dodala.


>> Več: Sodišče pritrdilo, da parcela z vrtovi ob Plečnikovem stadionu pripada Fondovim blokom