c S

Nova elektronska vloga za izdajo odločbe o ugotovitvi vzajemnosti na portalu eUprava

23.02.2023 09:08

Ministrstvo za pravosodje in Ministrstvo za javno upravo sta za uporabnike digitalnih storitev pripravili novo elektronsko vlogo za izdajo odločbe o ugotovitvi vzajemnosti kot pogoja za pridobitev lastninske pravice tujcev na nepremičninah v Republiki Sloveniji. Vloga je od 21. februarja 2023 na voljo na portalu eUprava.

Vloga za izdajo odločbe o ugotovitvi vzajemnosti kot pogoja za pridobitev lastninske pravice na nepremičnini je od 21. februarja 2023 tudi v elektronski obliki na voljo na portalu eUprava pod rubriko Nepremičnine in okolje Zemljišča, parcele  Pridobivanje lastninske pravice tujcev na nepremičninah.

Za oddajo vloge je potrebna e-identiteta: digitalno potrdilo, mobilna identiteta smsPASS ali elektronska osebna izkaznica, poleg tega pa je treba vlogi priložiti tudi elektronsko overjeno kopijo osebnega dokumenta, ki ga pripravi uradna oseba na podlagi izvirne listine, ter listino, s katero se izkazuje pravica do ugotovitve vzajemnosti.

Tak način oddaje vlog prinaša vlagateljicam in vlagateljem veliko prednosti, saj lahko vloge oddajo kadarkoli in kjerkoli, poleg tega pa lahko potek reševanja vlog spremljajo na portalu eUprava in se naročijo na obveščanje o statusu reševanja vlog po e-pošti ali SMS sporočilih.

  • Ministrstvo za pravosodje
Foto: STA