c S

Inšpektorat: Milović svetoval državi, zato ni kršil ureditve zasebnega varovanja

21.02.2023 08:26 Inšpektorat za notranje zadeve ni ugotovil nepravilnosti pri neformalnem varnostnem svetovanju Miloša Njegoslava Milovića, ki ga je slednji opravljal za vlado, piše Dnevnik.

Inšpektorat za notranje zadeve je sredi decembra lani prek državnega portala za oddajo anonimnih prijav kršitev prejel vlogo v zvezi z dejavnostmi nekdanjega policijskega specialca, danes pa podjetnika in svetovalca Miloša Njegoslava Milovića, ki da je opravljal varnostno svetovanje brez pogodbe in brez pooblastila.

"Inšpektorat je skladno s svojimi pristojnostmi in zakonskimi pooblastili zadevo preučil in ugotovil, da ni prišlo do kršitev zakona o zasebnem varovanju," so za časopis pojasnili na notranjem ministrstvu. Dodali so še, da so po pregledu prijave in člankov v medijih ugotovili, da mu ni mogoče očitati kršitev določil zakona o zasebnem varovanju, saj ta ureja le pravice in obveznosti na področju varovanja, ki ga ne zagotavlja država.

"Posledično Milošu Njegoslavu Miloviću ni mogoče očitati, da je ponujal svetovanje v zvezi z zasebnim varovanjem, temveč je ponujal svetovanje glede varovanja, ki je v pristojnosti države in njenih varnostnih organov," so še zapisali na notranjem ministrstvu.


>> Več: Inšpektorat: Milović svetoval državi, zato ni kršil ureditve zasebnega varovanja