c S
Do 150 evrov dodatka za plačno skupino J v zdravstvu in socialnem varstvu 25.01.2023 07:30 Vlada je sprejela posebni vladni projekt za plačno skupino J v dejavnostih zdravstva in socialnega varstva, ki omogoča izplačevanje delovne uspešnosti iz naslova povečanega obsega dela.

Javnemu uslužbencu se tako lahko za posamezni mesec od januarja izplača dodatek v znesku do 150 evrov bruto za polni delovni čas. Kot so sporočili z urada vlade za komuniciranje (Ukom), se zaradi trenutnih razmer na področju zdravstva in socialnega varstva javni uslužbenci v plačni skupini J spoprijemajo s povečanimi obremenitvami zaradi interventnih zakonov iz leta 2022.

Med njimi so našteli zakon o nujnih ukrepih za zagotovitev stabilnosti zdravstvenega sistema, zakon o nujnih ukrepih za zajezitev širjenja in blaženja posledic nalezljive bolezni covid-19 na področju zdravstva ter zakon o nujnih ukrepih za povečanje prihodkov upokojencev in omejitev dviga oskrbnin na področju socialnega varstva.

Posledično se pojavljajo odpovedi pogodb ali pa izvajalci na podlagi razpisanih prostih delovnih mest za delovna mesta v plačni skupini J ne morejo dobiti ustreznih zaposlitev. Zato je vlada sprejela posebni vladni projekt, ki bo vzpostavil možnosti dodatnega nagrajevanja bolj obremenjenih javnih uslužbencev na določenih delovnih mestih v plačni skupini J.

>> Več: Do 150 evrov dodatka za plačno skupino J v zdravstvu in socialnem varstvu