c S

Predlogi amandmajev k Predlogu zakona o dodatnih ukrepih za omilitev posledic COVID-19

01.02.2021

Vlada je sprejela predloge amandmajev k Predlogu zakona o dodatnih ukrepih za omilitev posledic COVID-19. K predlogu zakona se med drugim dodaja tudi člen, ki uvaja obročno vračilo pomoči, izplačane na podlagi zakonov, ki urejajo interventne ukrepe, povezane z epidemijo COVID-19.

S predlaganimi amandmaji se v pretežnem delu upošteva pripombe Zakonodajno pravne službe Državnega zbora (ZPS), ki jih je le-ta podala z vidika skladnosti predlaganega zakona z Ustavo Republike Slovenije, pravnim sistemom in z zakonodajno-tehničnega vidika. Amandmaji so v večini pripravljeni na podlagi mnenja ZPS in so tudi nomotehnične narave. S sprejetimi amandmaji vlada soglaša s predlogi amandmajev MDDSZ, MZ, MzI, MKGP, MP in MNZ.

K predlogu zakona se med drugim dodaja tudi člen, ki uvaja obročno vračilo pomoči, izplačane na podlagi zakonov, ki urejajo interventne ukrepe, povezane z epidemijo COVID-19 ter člen, ki uvaja globo za primer, če delodajalec v določenem roku FURS ne seznani z izplačilo dobička, nakupom lastnih delnic ali lastnih poslovnih deležev, izplačilom nagrad poslovodstvu oziroma dela plač za poslovno uspešnost poslovodstvu.


Vir: MDDSZ, 1. 2. 2021


Članki izražajo stališča avtorjev, in ne nujno organizacij, v katerih so zaposleni, ali uredništva portala IUS-INFO.