c S

VZMD in ZPS pozivata potrošnike, da se priključijo k skupinski tožbi telekomunikacijskih operaterjev

25.03.2024 15:45 Vseslovensko združenje malih deležnikov (VZMD) in Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) pozivata k podpori kolektivnim tožbam, ki so jih vložili proti telekomunikacijskim operaterjem. S podporo naročniki ne bi postali stranke v postopku.

VZMD je vložil kolektivne tožbe proti štirim največjim operaterjem. To so Telekom Slovenije, A1, T-2 in Telemach. Trenutno so še v fazi odobritve, je na današnjih novinarski konferenci VZMD in ZPS v Ljubljani povedal Domen Peperko iz Odvetniške družbe Jereb, ki je za VZMD vložila tožbo proti Telekomu, A1 in Telemachu.

Uporabnike pozivajo naj se priključijo tožbi. Stranka v postopkih bo še vedno le VZMD, bodo pa potrošniki s podporo prikazali "razsežnosti tega oškodovanja, kar bo pripomoglo tudi pri odobritvi tožbe na sodišču", je na novinarski konferenci dodala vodja pravne pisarne ZPS Petra Lovišček.

Kakovost in hitrost nadaljnjega postopka bo odvisna od kvalitete in obsega vseh informacij, ki jih bodo zbrali že v tej fazi, je povedal odvetnik Matjaž Titan iz Odvetniške družbe Titan, ki je za VZMD vložila tožbo proti T-2. Dodal je, da bo olajšana tudi naloga strank in sodišča, da določijo pravila za uveljavljanje zahtevkov za izplačilo in vrste dokazil.


>> Več: VZMD in ZPS pozivata potrošnike, da se priključijo k skupinski tožbi telekomunikacijskih operaterjev