c S

Svet RTV SLO ni sprejel predloga reorganizacije zavoda

16.04.2024 08:51 Svet Radiotelevizije Slovenija (RTV SLO) ni sprejel predloga reorganizacije zavoda skupaj z akcijskim načrtom za prvi dve leti, ki ga je pripravilo vodstvo zavoda. V njem so predvidene programska, sistemska, kadrovska in finančna reorganizacija.

Za predlog je na 11. izredni seji sveta glasovalo osem članov sveta, sedem jih je bilo proti, dva pa sta bila vzdržana.

Svet je po zakonodaji o RTV Slovenija o predlogu odločal z večino glasov navzočih članov.

Predsednik uprave RTV Slovenija Zvezdan Martić je v predstavitvi predlaganega dokumenta dejal, da je RTV Slovenja pluralen, kakovosten in kredibilen medij, ki s svojimi vsebinami pokrije vse ciljne publike.

Osnovno, kar želijo doseči, je stabilizirati poslovanje in dvigniti ugled zavodu. Delovni procesi bodo boljši, zmanjševanje števila zaposlenih pa bo potekalo na mehek način, je povedal. Predlog navaja prednosti in slabosti, priložnosti in nevarnosti RTV Slovenija. "Naše prednosti so znanje, slabost pa je še vedno ta, da je stabilnost poslovanja zelo odvisna od politike. Še vedno čakamo, da se to uredi," je poudaril.

Predlog je po njegovem pojasnilu razdeljen na štiri dele, ki opredeljujejo programsko, sistemsko, kadrovsko in finančno reorganizacijo.

>> Več: Svet RTV SLO ni sprejel predloga reorganizacije zavoda