c S

Sodišče: Oražem je bil nezakonito razrešen z mesta direktorja zavoda za gozdove

25.05.2023 07:33 Upravno sodišče je razsodilo, da je nekdanja vlada pod vodstvom Janeza Janše septembra 2020 nezakonito razrešila takratnega direktorja zavoda za gozdove Slovenije Damjana Oražma. Ta bo tožil državo.

Sodba je pravnomočna, je sporočil Damjan Oražem. Po načrtih bo ta teden vložil zahtevo na delovno sodišče, ki bo odločalo o razliki v plači in obrestih, vložil pa bo tudi odškodninsko tožbo za razžalitev dobrega imena in časti oz. ugleda. O tem mora obvestiti državno odvetništvo, s katerim se lahko pred začetkom postopkov na sodiščih poravna.

"Denarna nadomestila ne morejo popraviti povzročene moralne škode, povzročitelji pa zanje z ničimer ne odgovarjajo," je poudaril Oražem, ki je po razrešitvi v skladu z internimi pravili zavoda in ker se mu dodeljeni mandat še ni iztekel, ostal zaposlen v tej ustanovi in je vodja krajevne enote zavoda za gozdove v Postojni.

Oražem je zavod za gozdove vodil od decembra 2013, od tega sprva eno leto kot v. d. direktorja, leta 2018 pa je dobil nov štiriletni mandat. Vlada ga je z mesta direktorja razrešila na dopisni seji sredi septembra 2020 na predlog takratne ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandre Pivec.

>> Več: Sodišče: Oražem je bil nezakonito razrešen z mesta direktorja zavoda za gozdove