c S

Fides naj bi sporočil, kakšne bodo aktivnosti sindikata v prihodnje

08.12.2022 07:18 Dopoldne se bo sestal glavni odbor sindikata zdravnikov Fides. Pričakovati je, da bo po opravljeni anketi med članstvom sprejel odločitev o nadaljnjih sindikalnih aktivnostih. Odbor se bo seznanil tudi z odgovorom vlade na očitke sindikata, da je minister za zdravje Danijel Bešič Loredan grozil podpredsedniku Fidesa Gregorju Zemljiču.

Podpredsednik Sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides Gregor Zemljič je po sestanku glavnega odbora sindikata prejšnji teden napovedal, da bodo v sindikatu odločitev o nadaljnjih aktivnostih sprejeli po anketi med članstvom.

V anketi so ugotavljali, kakšne nadaljnje aktivnosti članstvo pričakuje od vodstva, kako gleda na zadnjo vladno ponudbo zdravnikom in zobozdravnikom ter tudi na domnevne telefonske grožnje ministra Danijela Bešiča Loredana Zemljiču. Minister naj bi od vodje pogajalske skupine Fidesa Zemljiča zahteval podpis sporazuma z vlado, ob tem pa dejal, da ima “ukaz s strani premierja, da se v primeru napovedi in izvedbe stavke proti zdravnikom in Fidesu vodi totalna vojna, cilj pa bo osamiti in izčrpati zdravnike in Fides”.

>> Več: Fides naj bi sporočil, kakšne bodo aktivnosti sindikata v prihodnje