c S

Novo ministrstvo za solidarno prihodnost se bo ukvarjalo z doslej zanemarjenimi temami

07.12.2022 07:21 Ker so volivci na referendumu potrdili zakon o vladi, bodo kmalu ustanovljeni novi resorji, tudi ministrstvo za solidarno prihodnost. Kandidat za ministra Maljevac zatrjuje, da bodo v ospredju do zdaj zanemarjene teme.

Levica, ki ji pripada resor ministrstva za solidarno prihodnost, je v petek sporočila, da je njihov kandidat za vodenje novega ministrstva sedanji državni sekretar na ministrstvu za delo Simon Maljevac, medtem ko koordinator Levice Luka Mesec, ki naj bi po prvotnih načrtih zasedel to mesto, ostaja na čelu ministrstva za delo. "Sporočilo na referendumu je bilo jasno, ljudstvo podpira zakon o vladi in reorganizacijo dela vlade, kot si ga je zastavila, ter vsebine, ki jih je postavila v ospredje," je na novinarski konferenci poudaril Maljevac.

Novoustanovljeno ministrstvo bo usklajevalo in vodilo politike na področjih dolgotrajne oskrbe in stanovanjske politike, v njegovi pristojnosti pa bo tudi razvijanje in promocija modelov lastništva zaposlenih in participativnega upravljanja v podjetjih, udeležba delavcev pri dobičku ter preostale politike ekonomske demokracije.

"Na ministrstvu za solidarno prihodnosti bodo v ospredje teme, ki so bile po našem mnenju v preteklosti zanemarjene, a so pomembne za družbo, ter teme, ki jih je Levica v kampanji poudarjala," je zatrdil kandidat za ministra.

>> Več: Novo ministrstvo za solidarno prihodnost se bo ukvarjalo z doslej zanemarjenimi temami