c S

Izolacija zaradi covida bo po novem financirana iz proračuna

27.10.2022 07:59 Vlada je soglašala s predlogi amandmajev k predlogu zakona o nujnih ukrepih za zajezitev širjenja in blaženja posledic nalezljive bolezni covid-19 na področju zdravstva. Ti prinašajo nekaj sprememb, med drugim se bo ukrep izolacije zaradi covida-19 po novem financiral iz proračuna in ne sredstev delodajalca.

Vlada je na dopisni seji soglašala s predlogi amandmajev k predlogu zakona o nujnih ukrepih za zajezitev širjenja in blaženja posledic nalezljive bolezni covid-19 na področju zdravstva. “Ob pripravi predloga zakona je bila opravljena široka razprava z vsemi ključnimi deležniki, upoštevane so bile pripombe splošne in strokovne javnosti, predvsem Ekonomsko-socialnega sveta (ESS),” so zapisali in dodali, da so bile z amandmaji upoštevane tudi pripombe, podane na seji državnega sveta glede ureditve področja izolacij.

Kot je sporočila vlada, amandmaji ustrezneje urejajo postopek za pridobitev denarne odškodnine za škodo na zdravju zaradi cepljenja proti covidu-19 in zdravljenja covida-19, in sicer jasno določajo krog upravičencev ter poenostavljajo postopek obravnave teh vlog.

>> Več: Izolacija zaradi covida bo po novem financirana iz proračuna