c S

Krklec ni priznal krivde za umor dveh pomočnikov sodnega izvršitelja

19.09.2022 17:15 Na celjskem okrožnem sodišču je potekal predobravnavni narok za 66-letnega Branka Krkleca, ki mu tožilstvo očita umor dveh pomočnikov sodnega izvršitelja februarja letos. Krklec ne priznava krivde za umora. Sojenje naj bi se začelo 9. novembra.

Oba pomočnika sta februarja letos prišla h Krklecu po službeni dolžnosti zaradi rubeža vozila, ta pa naj bi se razjezil in ju ustrelil. Krklec naj bi tako hudo poškodoval 27-letnega pomočnika izvršitelja, da je ta umrl že na kraju, 42-letna pomočnica izvršitelja pa v bolnišnici. Policiji je dogodek prijavila Krklečeva žena, aretirali so ga na njegovem domu.

Obtožnica Krkleca bremeni, da je umora storil iz maščevalnosti in nizkotnih nagibov. Za vsako od dejanj mu grozi najmanj 15 let zapora. So pa v preiskavi ugotovili, da je bil Krklec v času dejanj v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti. V nadaljevanju sojenja bo Krklec podal svoj zagovor.

Obtoženčev zagovornik po uradni dolžnosti odvetnik Marko Meznarič je predlagal vrsto dokaznih predlogov. Tako med drugim predlaga pridobitev zdravstvene dokumentacije med bivanjem obtoženega v celjskem priporu. Predlagal je tudi izdelavo forenzičnega mnenja o tem, koliko razpršila je uporabil pomočnik izvršitelja, ki je z njim brizgnil Krklecu v obraz.


>> Več: Krklec ni priznal krivde za umor dveh pomočnikov sodnega izvršitelja