c S
Slovenija in Hrvaška prenovili sporazum o policijskem sodelovanju 29.08.2022 15:25 Ministrico za notranje zadeve Tatjano Bobnar je obiskal hrvaški kolega Davor Božinović. Podpisala sta prenovljeni sporazum o policijskem sodelovanju med državama in po dvostranskem srečanju obiskala mejni prehod Obrežje.

Pogovarjala sta se o upravljanju migracij in nezakonitih prehodih meje pa tudi o sodelovanju hrvaških in slovenskih policistov. "Najini državi se spoprijemata s številnimi skupnimi izzivi, ki zahtevajo tesno sodelovanje in medsebojno zaupanje. Verjamem, da bova s takšnimi srečanji, kot je današnje, k temu prispevala," je po srečanju, ki je potekalo v prijetnem in tvornem ozračju, povedala ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar.

Ministra sta se pogovarjala o prihodnosti schengenskega območja, ki po njunih besedah potrebuje prenovo, o čemer tečejo intenzivne razprave na ravni EU-ja, piše v sporočilu za javnost ministrstva za notranje zadeve. "Dogovorila sva se o sklenitvi prenovljenega sporazuma o policijskem sodelovanju, kar je pomembno za nadaljnje sodelovanje med policijama obeh držav, potem ko bo Hrvaška članica schengenskega območja," je dejala ministrica.


>> Več: Slovenija in Hrvaška prenovili sporazum o policijskem sodelovanju