c S
Potrdila o drugem poživitvenem odmerku cepiva še niso na voljo 05.08.2022 14:35 Potrdila o prejemu drugega poživitvenega odmerka cepiva proti covidu-19 trenutno še niso na voljo, saj EU še ni podala natančnih usmeritev, so pojasnili na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ). Ko bodo znane natančne usmeritve in enotna navodila, bodo na voljo tudi potrdila za četrti odmerek, so dodali.

Pri cepljenju s poživitvenim odmerkom izvajalec cepljenja v sistemu eRCO v polju “odmerek” izbere ustrezno zaporedno številko odmerka. Pri tem se upošteva, kateri odmerek cepiva za cepljenje proti covidu-19 po vrsti je oseba prejela ne glede na lastniško ime cepiva, so navedli na NIJZ. Tako je po njihovem pojasnilu zapisano tudi v navodilih, ki so objavljena na spletni strani inštituta.

Posvetovalna skupina NIJZ je cepljenje z drugim poživitvenim oz. s četrtim odmerkom proti covidu-19 posebej priporočila skupinam s tveganjem za težji potek bolezni, tako posebej ranljivim kroničnim bolnikom, oskrbovancem domov starejših in vsem starejšim od 80 let. Prejem drugega poživitvenega odmerka so priporočili tudi vsem starejšim od 60 let.

>> Več: Potrdila o drugem poživitvenem odmerku cepiva proti covidu-19 še niso na voljo