c S
Državni svet izglasoval veto tudi na zakon o odpravi "škodljivih posegov" politike 20.07.2022 17:21 Državni svet je na današnji izredni seji s 17 glasovi za in 13 proti izglasoval odložilni veto na Zakon za zmanjšanje neenakosti in škodljivih posegov politike ter zagotavljanje spoštovanja pravne države. Predlog za odložilni veto so vložili v Inženirski zbornici Slovenije, kjer jih predvsem moti poseganje v Gradbeni zakon (GZ-1).  

Zakon, ki so ga pripravili v Inštitutu 8. marec, bi sicer v prejšnje stanje vrnil 11 zakonov, ki so bili spremenjeni v času vlade Janeza Janše. Minuli četrtek je DZ zakon sprejel z 52 glasovi podpore. Med ureditvami, ki jih vračajo v preteklo stanje, so tiste na področju svetov izobraževalnih zavodov, kadrovanja v policiji in izključevanja nevladnih okoljevarstvenih organizacij iz postopkov obravnave okoljske problematike.

Med ureditvami, ki jih vračajo v preteklo stanje, so tiste na področju svetov izobraževalnih zavodov, kadrovanja v policiji in izključevanja nevladnih okoljevarstvenih organizacij iz postopkov obravnave okoljske problematike, je na seji spomnila direktorica Inštituta 8. marec Nika Kovač. 

>> Več: Državni svet izglasoval veto na zakon o odpravi "škodljivih posegov" politike