c S

Gen-I bo z avgustom podražil elektriko za gospodinjstva

28.06.2022 14:11 Energetska družba Gen-I bo s 1. avgustom uvedla nov redni cenik električne energije za gospodinjske odjemalce, kar pomeni, da bo račun povprečnega gospodinjskega odjemalca višji za približno 18 odstotkov. Dodatnih podražitev letos ne načrtujejo.

Kot so v sporočilu za javnost zapisali v družbi Gen-I, so se lansko jesen zavezali, da tako cen elektrike kot zemeljskega plina za svoje gospodinjske odjemalce ne bo spreminjal do poletja 2022, in dodali, da so obljubo izpolnili. Kot ugotavljajo, so s tem, ko niso zvišali cen tarif električne energije na raven preostalih dobaviteljev, svojim gospodinjskim odjemalcem prihranili 35,8 milijona evrov.

Po devetih letih brez dražitev za gospodinjske odjemalce se zdaj njihove cene tarif električne energije spreminjajo, a ostajajo najugodnejši dobavitelj, so navedli. Za primerjavo so dodali, da je bila v zadnjih devetih letih povprečna veleprodajna cena 48,2 evra za megavatno uro (MWh), medtem ko je trenutna cena za nakup električne energije za leto 2023 te dni presegla 260 evra za MWh, torej je za več kot 500 odstotkov višja.

>> Več: Gen-I bo z avgustom podražil elektriko za gospodinjstva