c S
Dizel na Petrolovih avtocestnih postajališčih občutno cenejši, na OMV (še) ne 24.06.2022 07:34 Včeraj sprejeti vladni uredbi o znižanju okoljskih dajatev za dizel na avtocesti že veljata. Petrol ga prodaja po 1,89 evra, kar je 11 centov ceneje kot včeraj, še vedno pa dobre štiri cente dražje kot zunaj avtocest. OMV medtem očitno cen še ni prilagodil, saj na avtocestnem postajališču na Lukovici še vedno stane 2,024 evra.

Pomoč avtoprevoznikom razširili na vse voznike dizlov

Spomnimo, da znižanje cen prihaja po tem, ko je vlada včeraj sprejela dve uredbi, in sicer uredbo za ukinitev prispevka učinkovite rabe energije (URE) ter uredbo za ukinitev prispevka za obnovljive vire energije in soproizvodnjo toplotne energije (OVE in SPTE).

Prvotni namen ukrepov vlade je bil znižanje cen za avtoprevoznike, ki so po torkovi spremembi regulacije in veliki razliki med cenami goriv na in zunaj avtocest grozili, da bodo množično točili gorivo zunaj avtocest. A vlada očitno ni našla ciljanega ukrepa, ki bi pomagal le njim, saj bi v vsakem primeru kršila evropska pravila enotnega trga. Tako je znižala ceno dizla za vse.

>> Več: Dizel na Petrolovih avtocestnih postajališčih občutno cenejši, na OMV (še) ne