c S

Sodba v zadevi odrezana roka postala pravnomočna, poskus goljufije dobil dokončen sodni epilog

20.04.2022 11:36 Na odločitev sodišča v zadevi odrezana roka, v kateri sta obtožena Sebastien Abramov in Julija Adlešič priznala krivdo, ni bila podana nobena pritožba, zato je zadeva postala pravnomočna. Oba sta sicer večino kazni prestala že v času pripora.

Juliji Adlešič, Sebastienu Abramovu ter njegovim staršem Tinki Huskić Colarič in Gorazdu Colariču je tožilstvo očitalo poskus goljufije oziroma pomoči pri njej, ker so Adlešičevo najprej za visoke zneske zavarovali na več zavarovalnicah, nato pa uprizorili nesrečo, v kateri ji je odrezalo roko. Nato so na zavarovalnice vložili odškodninske zahtevke za skupaj okoli 1,17 milijona evrov. Do izplačil sicer ni prišlo.

Za Adlešičevo in Abramova je ljubljansko okrožno sodišče septembra 2020 odločilo, da sta kriva, in jima prisodilo dve oz. tri leta zaporne kazni. A višji sodniki so sodbo razveljavili in zadevo vrnili v ponovno sojenje, ker so presodili, da dejansko stanje glede mehanizma nastanka poškodbe roke Adlešičeve ni bilo dovolj razčiščeno.

V ponovljenem sojenju pa so vsi štirje obtoženi sklenili sporazum s tožilstvom in krivdo priznali. Adlešičevi je sodišče novembra lani prisodilo eno leto in sedem mesecev zapora, Abramovu pa dve leti in pet mesecev. Oba sta sicer večino kazni do takrat že prestala v priporu. Tinki Huskić Colarič in Gorazdu Colariču je sodišče izreklo pogojno obsodbo enega leta in šestih mesecev zapora oz. enega leta s preizkusno dobo treh let.

Povezava do novice: Sodba v zadevi odrezana roka postala pravnomočna, poskus goljufije dobil dokončen sodni epilog