c S
Poživitveni odmerek že označujemo s 3/3 oziroma 2/1 14.01.2022 15:48 Od torka naprej tudi v Sloveniji poživitveni odmerek na evropskih digitalnih covidnih potrdilih označujemo z enotnimi označbami. Te je konec decembra zaradi večje preglednosti zastavila Evropska komisija. Poživitveni odmerek je tako označen s 3/3 oziroma 2/1, odvisno od tega, ali je bila oseba prvotno cepljena s cepivom, pri katerem za polno cepljenje zadošča eden oziroma dva odmerka.

Od torka naprej tako velja, da se vsi poživitveni odmerki, ki so jih prejele osebe, ki so pred tem že prejele dva odmerka cepiva, označujejo s 3/3. Dva odmerka sta potrebna za polno cepljenje v primeru cepiv proizvajalcev Pfizer/BioNtech, Moderna in AstraZeneca.

Če je bila oseba pred tem polno cepljena, a je prejela le en odmerek cepiva, oziroma če ni bila polno cepljena in je prejela le en odmerek cepiva, pri katerem sta sicer predvidena dva odmerka, se poživitveni odmerek označi z 2/1. En odmerek je potreben za polno cepljenje v primeru cepiva proizvajalca Johnson & Johnson.

Povezava do novice: Poživitveni odmerek že označujemo s 3/3 oziroma 2/1

Foto: STA