c S

Prijava v evidenco in uveljavljanje denarnega nadomestila v času slabih epidemičnih razmer

23.11.2021 06:29 Preverite, kako se lahko v obdobju poslabšanih epidemičnih razmer prijavite v evidenco brezposelnih ali iskalcev zaposlitve. Denarnega nadomestila ne morete uveljavljati, če se niste prijavili v evidenco brezposelnih.

Vaše vloge, ki jih prejmemo po elektronski pošti ali na spletnem portalu, so popolne tudi brez varnega elektronskega podpisa s kvalificiranim digitalnim potrdilom (KDP).

Tako je opredeljeno z odlokom o začasnih ukrepih za preprečevanje ponovnih izbruhov in širjenja okužb v upravnih zadevah (Uradni list RS, 180/21). Odlok velja 3 mesece: od 19.11.2021 do 19.2.2022.  

Osebna prijava pri Zavodu ali oddaja vloge v vložišču je možna le na podlagi vašega predhodnega dogovora po telefonu ali po elektronski pošti.

> Poiščite kontakte in naslove: območne službe in uradi za delo.

 


1. Prijava v evidenco

V evidenco brezposelnih ali evidenco iskalcev zaposlitve se lahko prijavite, če izpolnjujete zakonske pogoje. Na podlagi oddane vloge vas bomo uvrstili v eno izmed evidenc. 

V evidenco brezposelnih se lahko najhitreje prijavite prvi naslednji dan po prenehanju delovnega razmerja. Pred tem vas ne moremo prijaviti v evidenco brezposelnih, ker ste še zaposleni.

Preberite več: Prijava pri Zavodu.
 

Kako se prijavite v evidenco?

Portal PoiščiDelo.si

V evidenco brezposelnih ali iskalcev zaposlitve vas vpišemo na podlagi eVloge, ki jo oddate na portalu PoiščiDelo.si.

Podpisane in skenirane priloge (dokazilo o doseženi izobrazbi, obrazec U1 ipd.) nam lahko posredujete po elektronski pošti na naslov naše območne službe (glavna pisarna – gp), za katero ste oddali prijavo. 

Po oddani eVlogi boste na svoj elektronski naslov prejeli potrdilo o oddaji. Po sprejetju vloge pa še elektronsko sporočilo o prijavi v našo evidenco in nadaljnjih aktivnostih. Za preverjanje istovetnosti oddane vloge vas bomo kontaktirali po telefonu ali elektronski pošti. 

Elektronska ali navadna pošta ali poštni nabiralnik

Obrazec za vpis v evidenco brezposelnih ali iskalcev zaposlitve si lahko natisnete z naše spletne strani ali tiskanega prevzamete zraven predalčnikov za oddajo vlog (poštnih nabiralnikov) pred večino naših uradov za delo

To pomeni, da v celoti in pravilno izpolnite in podpišete ustrezen obrazec (prijava v evidenco brezposelnih ali prijava v evidenco iskalcev zaposlitve). Ravno tako morajo biti podpisane vse priloge. Skupaj z obrazcem jih oddate:

  • po elektronski pošti na naslov območne službe (glavna pisarna – gp) – med veljavnostjo začasnih ukrepov ni potreben podpis vloge z varnim elektronskim podpisom s kvalificiranim digitalnim potrdilom, 
  • po redni pošti na našo območno službo ali 
  • v poštni nabiralnik (predalčnik) na eni naših lokacij.

Osebno

Prijavite se lahko le na podlagi predhodnega dogovora po telefonu ali elektronski pošti.


2. Uveljavljanje denarnega nadomestila

Če se prijavljate v evidenco brezposelnih, preverite, ali izpolnjujete zakonske pogoje za pridobitev denarnega nadomestila.

Denarno nadomestilo uveljavljate z vlogo, ki jo lahko oddate že ob prijavi v evidenco brezposelnih. 

Denarnega nadomestila ne morete uveljavljati, če se niste prijavili v evidenco brezposelnih. Če nam vlogo za priznanje pravice do denarnega nadomestila oddate predčasno, to je še pred prijavo v evidenco brezposelnih, bomo vlogo šteli za predloženo z dnem vaše prijave v omenjeno evidenco.

Preberite več: Denarno nadomestilo
 

Kako uveljavljate nadomestilo?

Portal PoiščiDelo.si

Denarno nadomestilo za brezposelnost uveljavljate na podlagi eVloge, ki jo oddate na portalu PoiščiDelo.si.

Podpisane in skenirane priloge (sporazumna odpoved zaposlitve, vročitev odpovedi zaposlitve ipd.) nam lahko posredujete po elektronski pošti na naslov območne službe (glavna pisarna – gp), za katero ste oddali prijavo. 

Po oddani eVlogi boste na svoj elektronski naslov prejeli potrdilo o oddaji. Za preverjanje istovetnosti oddane vloge vas bomo kontaktirali po telefonu ali elektronski pošti. 

Elektronska ali navadna pošta ali poštni nabiralnik

Obrazec za uveljavljanje nadomestila si lahko natisnete z naše spletne strani ali tiskanega prevzamete zraven predalčnikov za oddajo vlog (poštnih nabiralnikov) pred večino naših uradov za delo

To pomeni, da obrazec v celoti in pravilno izpolnite in podpišete. Ravno tako morajo biti podpisane vse priloge. Skupaj z obrazcem jih oddate:

  • po elektronski pošti na naslov območne službe (glavna pisarna – gp) – med veljavnostjo začasnih ukrepov zaradi epidemije ni potreben podpis vloge z varnim elektronskim podpisom s kvalificiranim digitalnim potrdilom,  
  • po redni pošti na našo območno službo ali
  • poštni nabiralnik (predalčnik) na eni naših lokacij.

Osebno

Prijavite se lahko le na podlagi predhodnega dogovora po telefonu ali elektronski pošti.