c S

Vlada sprejela spremembe glede izpolnjevanja pogoja PCT

17.09.2021 07:00

Vlada je na četrtkovi dopisni seji izdala Odlok o spremembah in dopolnitvah > Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Po novem se za zaposlene v državni upravi s 1. novembrom novembrom ukinja pogoj T (testirani). Tisti, ki koronavirusa še niso preboleli, se bodo tako morali cepiti.

Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 določa: obveznosti osebe, ki je imela pozitiven test HAG, razširja vrsto oseb, ki jim ni treba izpolnjevati pogoja PCT in področja za katere ne veljajo omejitve zaradi neizpolnjevanja pogoja PCT in obveznost zaposlenih v organih državne uprave, da izpolnijo pogoja prebolevnosti in cepljenja.

Po spremembi odloka morajo zaposleni v organih državne uprave (ministrstvo, organ v sestavi ministrstva, vladna služba in upravna enota), zaradi zagotavljanja nemotenega delovanja države, za opravljanje nalog na delovnem mestu, v prostorih delodajalca ali v prostorih drugega organa državne uprave izpolnjevati pogoj prebolevnosti ali cepljenja.

Predstojnik organa državne uprave lahko izjemoma določi, da zaposleni v organu državne uprave naloge iz prvega odstavka tega člena opravlja, če izpolnjuje pogoj testiranja, kadar zaposleni predloži potrdilo osebnega zdravnika, iz katerega izhaja, da se cepljenje odsvetuje iz zdravstvenih razlogov.

Podrobnosti o spremembah in dopolnitvah odloka bodo predstavljene v petek, 17. septembra 2021, na novinarski konferenci.

Vir: Ministrstvo za zdravje

  • Vlada Republike Slovenije