c S

Na javne kulturne prireditve znova z zaščitnimi maskami

15.08.2021 19:55

Vlada je sprejela nov Odlok o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji. Odlok ohranja dosedanje ukrepe in omejitve pri izvajanju kulturnih storitev in znova uvaja uporabo zaščitnih mask na javnih kulturnih prireditvah. Odlok bo veljal od 16. do vključno 22. avgusta 2021.

Uporaba zaščitnih mask na javnih kulturnih prireditvah mora biti v skladu z odlokom, ki ureja začasne ukrepe za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, izjema so nastopajoči.

Poleg tega odlok ne ureja več dokazil, s katerimi se lahko dokazuje izpolnjevanje pogoja PCT na kulturnih prireditvah. Dokazila o izpolnjevanju pogoja PCT bodo po novem enotno urejena v odloku, ki ureja začasne ukrepe za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2.

Odlok pa po novem določa tudi, da se javne kulturne prireditve lahko izvajajo le pod pogojem, da nastopajoči in tisti, ki sodelujejo pri izvedbi prireditve in so v neposrednem stiku z obiskovalci, izpolnjujejo pogoj PCT. Ob tem pa odlok odpravlja pogoj testiranja s PCR ali HAG testom, ko nastopajoči ne izpolnjuje pogoja PCT.

Odlok, ki je bil objavljen 13. avgusta 2021, bo veljal do vključno 22. avgusta 2021.

Veljavni pogoji in omejitve izvajanja kulturnih dejavnosti so objavljeni na strani Izvajanje kulturnih dejavnosti.

  • Ministrstvo za kulturo