c S

Pomoč industriji srečanj

06.08.2021 16:23

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v skladu z Zakonom o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije COVID-19 (ZIUPGT) sprejema najave dogodkov in vloge za pomoč v primeru odpovedi ali omejene izvedbe le-teh.

Pomoč v obliki delnega povračila stroškov organizacije srečanj in dogodkov vključuje povračila v višini 80 % upravičenih stroškov zaradi odpovedi ali 60 % zaradi omejene izvedbe dogodkov. Skupni stroški dogodka morajo znašati najmanj 10.000 evrov, dogodek pa mora biti načrtovan v Republiki Sloveniji med 1. avgustom in 31. decembrom 2021.

Za začetek obdobja, v katerem so nastali upravičeni stroški vezani na izvedbo dogodka, se šteje 13. marec 2020.

Pomoč je namenjena podpori industrije srečanj, ko zaradi epidemije in predpisov, s katerimi je opravljanje gospodarske dejavnosti onemogočeno ali omejeno, organizatorji ne morejo izvesti načrtovanih dogodkov ali pa jih morajo izvesti v omejenem obsegu, torej do 50 odstotkov načrtovanih kapacitet. V skladu z zakonom med upravičenci niso organizatorji športnih prireditev v okviru državnih in mednarodnih lig, organizatorji političnih, šolskih dogodkov ali zasebnih druženj. Prav tako do pomoči niso upravičeni organizatorji dogodkov, katerih datum izvedbe je določen tako, da je že v času organizacije jasno, da izvedba dogodka ne bo mogoča. 

Vabimo vas, da nam najavo načrtovanega dogodka pošljete najkasneje 15 dni pred samo izvedbo dogodka, vlogo za pomoč v primeru odpovedanega ali v omejenem obsegu izvedenega dogodka pa najkasneje 30 koledarskih dni po odpovedi ali omejeni izvedbi dogodka.

Povabilo k najavi dogodkov in vlog v okviru izvedbe ukrepa Pomoč industriji srečanj in dogodkov

Maribor Lent, 2016 | Avtor Jošt Gantar | www.slovenia.info

  • Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo