c S
Na letališčih se priznavajo tudi PCR testi iz Srbije in Turčije 04.05.2021 14:30

Vlada je na ponedeljkovi dopisni seji sklenila (sprememba odloka), da se za vstop v Slovenijo brez napotitve v karanteno na domu (splošne izjeme) na kontrolnih točkah kategorije A na letalskih povezavah za mednarodni zračni promet priznavajo tudi negativni rezultati PCR testa, če so bili izdani v Srbiji in Turčiji.

Vlada Republike Slovenije je izdala Odlok o spremembah in dopolnitvah > Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19, ki začne veljati 5. maja in velja do vključno 16. maja 2021.

Na letališčih se ob vstopu v Slovenijo priznavajo tudi PCR testi iz Srbije in Turčije
Za vstop v Slovenijo brez napotitve v karanteno na domu (splošne izjeme) se na kontrolnih točkah kategorije A na letalskih povezavah za mednarodni zračni promet priznavajo tudi negativni rezultati PCR testa, če so bili izdani v Srbiji in Turčiji.

Prav tako se pri posebnih izjemah, ko gre za vstop na kontrolnih točkah kategorije A na letalskih povezavah za mednarodni zračni promet, priznavajo negativni rezultati PCR testa, če so bili izdani v Srbiji in Turčiji.

Spremenjen seznam rdečih držav
Na seznamu držav članic Evropske unije ali schengenskega območja so spremembe pri Grčiji, Norveški in Španiji, črtani sta Malta in Portugalska. Na seznamu tretjih držav je dodan Džibuti.

Vir: Ministrstvo za notranje zadeve

  • Vlada Republike Slovenije