c S

Različne oblike pomoči v primeru stiske v času epidemije

01.04.2021 13:42 Ljubljana, 01. aprila (STA) - Ker že dlje časa trajajoča epidemije prinaša številne negotovosti, strah in stiske pri družinah in posameznikih, ki jih lahko 11-dnevno zaprtje javnega življenja še poglobi, na ministrstvu za delo opozarjajo na oblike pomoči, ki jih nudijo centri za socialno delo, pa tudi druge oblike pomoči, kot so telefoni za pomoč v stiski.

Na ministrstvu izpostavljajo, da bodo centri za socialno delo od danes do 11. aprila, ko je predvideno zaprtje javnega življenja, izvajali naloge, kot so intervencije zaradi nasilja v družini, aktivnosti v primeru ogroženosti otrok, prva socialna pomoč in psihosocialna pomoč v stiski. Izvajali bodo tudi skrbniške naloge v nujnih primerih in vse druge nujne naloge.

Med telefoni za pomoč izpostavljajo TOM telefon Zveze prijateljev mladine Slovenije na številki 116 111, na katero se lahko mladi obrnejo vsak dan med 12. in 20. uro. Dostopni so tudi preko elektronske pošte tom@zpms.si.

Na voljo je tudi SOS telefon Društva SOS telefon na številki 080 11 55. Namenjen je ženskam in otrokom, žrtvam nasilja, 24 ur na dan. Dosegljivi so tudi preko elektronske pošte drustvo-sos@drustvo-sos.si .

Vsi, ki so v stiski, se lahko obrnejo tudi na telefon Društva Zaupni telefon Samarijan, številka 116 123. Tudi ta je odprt 24 ur na dan.