c S
Vlada z 18. marcem podaljšuje razglasitev epidemije covida-19 za 30 dni 10.03.2021 21:24 Brdo pri Kranju, 10. marca (STA) - Vlada se je na današnji seji odločila, da z novim odlokom podaljša razglasitev epidemije še za 30 dni. Podaljšanje velja od 18. marca. Kot so pojasnili v sporočilu po današnji seji vlade, se v Sloveniji glede na uradne podatke o številu okuženih z novim koronavirusom soočamo z nadaljevanjem drugega vala epidemije.

V Sloveniji smo prvič razglasili epidemijo covida-19 pred letom dni, 12. marca lani. Trajala je 80 dni, do 31. maja. Nato pa je bila znova razglašena 19. oktobra lani, sprva za 30 dni, nato pa se je podaljševala. Pred iztekom se je vlada odločila še za 30-dnevno podaljšanje, ki bo veljalo od 18. marca.

"Še vedno smo priča hitremu širjenju epidemije covida-19 med populacijo, ki močno presega normalno obolevnost oziroma incidenco. Aktualne epidemiološke razmere v zvezi s širjenjem okužbe z novim koronavirusom zahtevajo ponovno, a časovno omejeno, razglasitev epidemije na celotnem območju Slovenije, saj vse statistične regije dosegajo oziroma presegajo stopnjo incidence, ki zahteva razglasitev epidemije, so pojasnili v sporočilu po seji vlade.