c S

Na centrih za socialno delo se spreminja način dela za stranke

26.10.2020 14:15 Ljubljana, 26. oktobra (STA) - Vlaganje vlog na centre za socialno delo je v času epidemije spremenjeno. Vlogo je mogoče oddati preko e-uprave, po elektronski in navadni pošti, v poštne nabiralnike na centrih za socialno delo, v izjemnih primerih tudi po telefonu, so danes sporočili z ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Center za socialno delo bo identiteto vlagatelja ugotavljal ali preverjal z drugim načini, na primer s tem, da bo zahteval še uradno identifikacijsko številko (EMŠO, davčno številko) ali tudi na druge načine (z naprednim elektronskim podpisom). Na vlogi naj navedejo tudi elektronski naslov in telefonsko številko, za namen lažje komunikacije v primeru dodatnih pojasnil, navajajo na ministrstvu.

Ukrepi sledijo cilju zmanjševanja možnosti širjenja novega koronavirusa. Pri tem pa je pomembno, da se s temi ukrepi varujejo pravni položaji strank, ki bi morale izpolniti obveznost, bodisi odpravljati pomanjkljivosti ali pošiljati potrebne dokaze, pa tudi izpolnjevati obveznosti, naložene z odločbo ali sklepom. Začasni ukrepi pomenijo odstop od uveljavljenih pravil zakona o splošnem upravnem postopku, so še zapisali.