c S
Nekdanji indonezijski minister za šport končal za zapahi 30.06.2020 11:28 Džakarta, 30. junija (STA) - Nekdanji indonezijski minister za šport je bil obsojen na sedem let zaporne kazni, potem ko je bil na sodišču spoznan za krivega prejemanja podkupnin, je sporočil njegov odvetnik. Na protikorupcijskem sodišču v Džakarti so Imamu Nahrawiju namreč dokazali, da je sprejel za 800.000 dolarjev (712 tisoč evrov) podkupnin.

Nahrawi je sprejemal podkupnine, da je nato odobril štipendije indonezijskega športnega sveta, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ob zaporni kazni si je 46-letnik "prislužil" še štiriletno prepoved delovanja v javni upravi, na voljo pa ima mesec dni časa, da vrne podkupnine ter odškodnino v skupni višini 1,3 milijona dolarjev (1,16 milijona evrov), sicer mu bodo zasegli imetje.

Nahrawi, ki je lani odstopil s položaja, ko ga je policija imenovala za enega od osumljencev v primeru, sicer trdi, da je nedolžen, je njegov odvetnik Wa Ode Nur Zainab še dejal za AFP.

Za zdaj se sicer nekdanji minister še ni odločil, ali se bo na kazen pritožil.

Kljub drugačnim prizadevanjem je Indonezija še vedno ena od držav, kjer je korupcija tesno vpeta v družbo na vseh ravneh.

Leta 2014 je še en nekdanji minister za šport Andi Mallarangeng zaradi korupcije končal za zapahi.

Minuli mesec je badmintonska legenda Taufik Hidayat, nekdanji olimpijski prvak in prvi igralec sveta, javno trdil, da je indonezijsko ministrstvo za šport "polno podkupljivih podgan" in da je poneverjanje sredstev za športne programe v tej državi splošna praksa.

Hidayet je bil sicer ena od prič v procesu proti Nahrawiju.