c S

Zaradi epidemije sklepanje in obnova zavarovanj na daljavo

18.03.2020 13:04 Ljubljana, 18. marca (STA) - Med ukrepi vlade za zajezitev koronavirusa sta tudi zaprtje poslovalnic zavarovalnic in začasna prepoved izvajanja tehničnih pregledov vozil. Iz Slovenskega zavarovalnega združenja so pojasnili, kako ti ukrepi vplivajo na zavarovalniške storitve. Med drugim je do preklica mogoče vse vrste zavarovanj sklepati in podaljševati samo na daljavo.

Sklepanje in podaljševanje vseh vrst zavarovanj je možno prek spletnih strani zavarovalnic. Kljub temu, da morajo biti poslovalnice zavarovalnic zaprte, bodo za morebitna vprašanja, sklepanje in podaljševanje zavarovanj zavarovalnice vseskozi dosegljive prek sodobnih komunikacijskih kanalov, so sporočili z zavarovalnega združenja.

Dodali so, da se na podlagi odloka vlade podaljšuje čas za obnovo ter plačilo avtomobilskih zavarovanj, katerim rok preteče med 17. marcem in 16. aprilom. V tem času je zagotovljeno tudi začasno podaljšanje kritja po prejšnjem zavarovanju. V Slovenskem zavarovalnem združenju zavarovancem kljub temu svetujejo, da prek telekomunikacijskih sredstev kontaktirajo svojo zavarovalnico za sklenitev oziroma podaljšanje obveznega in drugih prostovoljnih zavarovanj.

Dodali so, da se storitve avtomobilske asistence v času veljave odloka izvajajo nemoteno.