c S

Koronavirus še ni zmotil dela sodišč, stranke pozivajo k upoštevanju navodil

11.03.2020 17:44 Sodišča v tem trenutku delujejo nemoteno. Spremembe režima dostopa v sodne stavbe ali spremembe pravil o spremljanju obravnav zaradi koronavirusa za zdaj niso predvidene. Glede strožjih omejevalnih ukrepov pa so v stiku s pravosodnim ministrstvom. Stranke pozivajo, da na sodiščih upoštevajo navodila pravosodnih policistov.

Prav tako stranke sodišč pozivajo, da upoštevajo preventivne ukrepe za varovanje zdravja zaradi koronavirusa po priporočilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Vabljenim strankam priporočajo, da ob znakih okužbe z novim koronavirusom ali če so v karanteni, o tem pravočasno obvestijo sodišče. Svetujejo, da zaradi izvajanja preventivnih ukrepov pred okužbami na sodišče pridejo 15 minut prej, ob vstopu v sodno stavbo razkužijo roke ter se gibajo izključno pred in v prostoru, ki je naveden na vabilu.

Nevabljene stranke pa pozivajo, da na sodišče prihajajo le v primeru nujnih in neodložljivih zadev. Če je le mogoče, naj namesto osebnega prihoda na vložišče vloge pošljejo pošti in informacije pridobijo prek elektronske pošte. "Če je prihod na sodišče nujno potreben, priporočamo, da se predhodno naročite po telefonu ali elektronski pošti sodišča," je še zapisano na spletnih straneh sodstva.

Ljubljana, 11. marca (STA)