c S

Višje sodišče le v manjšem delu ugodilo pritožbi Telekoma v zadevi Najdi.si

04.03.2020 22:12 Ljubljana, 04. marca (STA) - Višje sodišče v Ljubljani je le v manjšem delu ugodilo pritožbi Telekoma Slovenije na sodbo ljubljanskega okrožnega sodišča v tožbi proti nekdanji upravi v zadevi Najdi.si. Višji sodniki so sodbo razveljavili v delu, ki se nanaša na del stroškov stranskih intervenientov. V preostalem delu so sodbo, ki Telekomovo tožbo zavrača, potrdili.

Telekom Slovenije je prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočil, da je sodbo višjega sodišča prejel danes, izdana pa je bila 13. februarja.

Višji sodniki so odločali o pritožbi največjega telekomunikacijskega operaterja v državi na lansko odločitev okrožnega sodišča, da že v drugo zavrne 7,6 milijona evrov vredni Telekomov tožbeni zahtevek proti nekdanji upravi, ki jo je vodil Bojan Dremelj, v njej pa so sedeli še Dušan Mitič, Filip Ogris Martič, Željko Puljić in Darja Senica. Sodišče je ob tem Telekomu Slovenije naložilo, da toženim strankam in stranski intervenientom povrne pravdne stroške.

Višje sodišče je odločilo, da se Telekomovi pritožbi ugodi v delu, ki se nanaša na del stroškov stranskih intervenientov, in jo v tem delu razveljavilo, v preostalem nerazveljavljenem delu pa je pritožbo zavrnilo in sodbo potrdilo. Telekomu Slovenije je naložilo tudi, da toženim strankam povrne pravdne stroške pritožbenega postopka.

V Telekomu so zapisali, da sodbo in sklep proučujejo, o nadaljnjih postopkih v tej zadevi pa bodo delničarje in javnost obveščali.

Okrožno sodišče je sicer prvo sodbo v gospodarskem sporu, v katerem je Telekom zaradi domnevno predragega nakupa podjetja Najdi.si tožil nekdanjo upravo, zavrnilo konec avgusta 2016. Po Telekomovi pritožbi je višje sodišče sredi februarja 2018 to sodbo razveljavilo in zadevo vrnilo v novo sojenje, kjer pa Telekom, kot navedeno, spet ni bil uspešen.