c S

Furs podjetnike poziva k vzpostavitvi eVročanja

08.05.2019 10:23 Ljubljana, 08. maja (STA) - Furs ugotavlja, da si nekatere pravne osebe in fizične osebe z dejavnostjo še niso uredile vsega potrebnega za prejemanje elektronsko vročenih dokumentov. Ker je seznam teh dokumentov vse daljši, podjetnike in podjetja prihodnji teden vabijo k obisku finančnih uradov, kjer jim bodo pomagali vzpostaviti ta sistem.

Med zavezanci, ki so obvezno del sistema eVročanja, je večina takih, ki nima niti registriranega veljavnega kvalificiranega digitalna potrdila niti pooblaščenca za vročanje niti zunanjega pooblaščenca, so danes sporočili iz Finančne uprave RS (Furs). A gre za zelo pomembne dokumente, kot so sklepi, opomini, inšpekcijske odločbe, ki lahko nosijo pravne in finančne posledice, če zavezanci z njimi niso seznanjeni.

Kot so pojasnili, te dokumente Furs posameznemu zavezancu eVroča prek portala eDavki, in četudi ga ta ne prevzame oz. vidi, se šteje za vročenega. Ko zaradi vročitve začne teči rok, v katerem zavezancu naložimo izpolnitev določene obveznost ali rok, v katerem lahko uveljavlja določeno pravico, zavezanca po preteku roka doletijo tudi negativne posledice, so še izpostavili.