c S

Višje sodišče potrdilo sodbo Trivkoviću zaradi sodelovanja v hudodelski združbi

03.04.2019 07:26 Ljubljana, 02. aprila (STA) - Višje sodišče v Ljubljani je potrdilo sodbo Milanu Trivkoviću, ki je bil 18. junija lani v ponovljenem sojenju na okrožnem sodišču spoznan za krivega sodelovanja v hudodelski združbi, ki je ugrabila in do smrti mučila Zorico Škrbić. Trivkoviću je bila prisojena kazen sedem let in dva meseca zapora, ki je zdaj pravnomočna.

Trivković se je na prvostopenjskem sodišču zagovarjal, da je nedolžen in da soobtoženih ne pozna. Sodnica Barbara Črešnar Debeljak je v sodbi poudarila, da so se vsi člani združbe gibali v podobnih krogih in da je nedvomno poznal vsaj Blagoja Sazdova, ki naj bi bil Trivkovićeva vez z ostalimi ugrabitelji. Sodnica je izpostavila tudi, da so Škrbićevo mučili blizu njegovega bivališča. Njegovi prijatelji so sicer trdili, da je imel doma piknik in da je bil ves čas prisoten, pri tem alibiju pa je sodnico zmotilo, da prijatelji tega niso povedali policiji.

Trivković naj bi bil zadolžen za opazovanje Škrbićeve pred njenim stanovanjem ter prevoz ugrabljenke in mučiteljev na Ljubljansko barje, piše Reporter. Blagoje Sazdov in Željko Petrović sta priznala, da sta Škrbićevo brutalno trpinčila in jo zjutraj odvrgla ob cesti, kjer je zaradi poškodb umrla, oba pa prestajata zaporno kazen.

Zagovornik Trivkovića Blaž Kovačič Mlinar je za STA povedal, da s sodbo še ni seznanjen.

Na ljubljanskem okrožnem sodišču so Trivkoviću sodili že pred leti, a je bil marca 2016 na prvi stopnji oproščen zaradi pomanjkanja dokazov. Višje sodišče je po pritožbi tožilstva sodbo razveljavilo in zadevo vrnilo na okrožno sodišče, kjer je bil Trivković junija lani na ponovljenem sojenju spoznan za krivega.

Škrbićeva je bila dolgoletna partnerica Dejana Vidmarja, ki je bil obsojen za rop sefov SKB. Sodišče je mnenja, da je bil Trivković del kriminalne združbe, ki je načrtovala in izvedla ugrabitev Škrbićeve, ki je nato po večurnem mučenju umrla. Trivković naj bi pri tem želel skupaj s svojo združbo od Škrbićeve izvedeti, kje je okoli 20 milijonov evrov od ropa banke, ki jih niso nikoli našli.