c S

Objavljen razpis za direktorja vladnega urada za varovanje tajnih podatkov

14.01.2019 11:29 Ljubljana, 14. januarja (STA) - Ministrstvo za javno upravo je danes objavilo javni natečaj za položaj direktorja vladnega urada za varovanje tajnih podatkov. Na čelu urada je trenutno Nataša Dolenc, ki jo je vlada kot vršilko dolžnosti imenovala po tistem, ko je s položaja razrešila Dobrana Božiča. Zadnji dan za prijavo na razpis je 22. januar.

Kandidati morajo biti med drugim državljani Slovenije in imeti najmanj visokošolsko univerzitetno izobrazbo ali najmanj specialistično izobraževanje po visokošolski strokovni izobrazbi. Poleg tega ne smejo biti pravnomočno obsojeni zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti, ali obsojeni na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot šest mesecev, prav tako proti njim ne sme biti vložena pravnomočna obtožnica zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti.

Kot je še razvidno iz besedila javnega natečaja, objavljenega na spletni strani ministrstva, morajo zainteresirani za položaj direktorja vladnega urada za varovanje tajnih podatkov dokazati najmanj sedem let delovnih izkušenj ter k prijavi med drugim predložiti vizijo prednostnih nalog in razvoja urada v petletnem mandatnem obdobju.

Vlada je Božiča s položaja direktorja vladnega urada za varovanje tajnih podatkov septembra lani razrešila na njegovo prošnjo in Dolenčevo za vršilko dolžnosti imenovala za največ šest mesecev. Na položaj direktorja urada ga je vlada za petletni mandat imenovala oktobra 2017. Božič je zdaj državni sekretar na zunanjem ministrstvu.