c S

Varuh človekovih pravic objavil javni poziv za kandidate za zagovornike otrok

11.01.2019 14:15 Ljubljana, 11. januarja (STA) - Varuh človekovih pravic, ki v marcu in aprilu načrtuje novo usposabljanje kandidatov za zagovornike otrok z območja celotne Slovenije, je danes objavil javni poziv za kandidate. Prednost pri izbiri imajo kandidati z območij, kjer zagovornikov primanjkuje, so zapisali.

Delo zagovornika je prostovoljno in častno in ne predstavlja delovnega razmerja, pripada pa mu nagrada in povrnitev potnih stroškov.

Kandidati morajo izpolnjevati pogoje za uvrstitev na seznam zagovornikov, ki jih določa zakon o varuhu človekovih pravic. Uvodni vikend izobraževanja bo predvidoma 8. in 9. marca v Ljubljani. Med 11. in 13. marcem pa bodo v popoldanskem času potekali intervjuji s kandidati, ki so bili povabljeni na uvodni vikend.

Za izbrane kandidate se bo izobraževanje nadaljevalo štiri vikende med 15. marcem in 13. aprilom. Vsa predavanja bodo v Ljubljani na sedežu varuha na Dunajski 56.

Popolne prijave z življenjepisom, iz katerega je razvidno izpolnjevanje predpisanih pogojev, z motivacijskim pismom in morebitnimi priporočili sprejemajo po elektronski pošti na naslov zagovornistvo-otrok@varuh-rs.si do vključno 31. januarja.

Število udeležencev izobraževanja je omejeno. Izbrani kandidati bodo o izboru obveščeni najkasneje do 14. februarja.