c S
Amidžiću zaradi poskusa uboja na Igriški skoraj šest let zapora 06.09.2018 09:53 Ljubljana, 06. septembra (STA) - Po priznanju je ljubljansko okrožno sodišče obsodilo Šerifa Amidžića za poskus uboja 18-letnika aprila letos na Igriški ulici v Ljubljani. Prisodili so mu pet let zapora za poskus uboja in 11 mesecev zaporne kazni zaradi preklica pogojne obsodbe s konca lanskega leta. Tako bo presedel enotnih pet let in 10 mesecev, poročata časnika Delo in Dnevnik.

Amidžić je na predobravnavnem roku priznal, da je 9. aprila okoli pol treh popoldne na Igriški ulici v Ljubljani skušal ubiti omenjenega 18-letnika. Do tega dogodka je prišlo zato, ker naj bi žrtev, ki je bila zabodena, dva tedna prej izsiljeval prijatelja obtoženega in mu vzel nekaj denarja in marihuane.

Obtoženi je bil že prej dvakrat pogojno kaznovan, in sicer prvič zaradi grožnje, saj je leta 2015 s kuhinjskim nožem zamahnil proti žrtvi, nato pa zaradi povzročitve lahke poškodbe, saj je naslednje leto svojo drugo žrtev ranil z nožem.

To je bil tudi eden izmed razlogov, da mu tožilec Darko Novak tokrat ni izrekel manj kot pet let zapora. Kot poroča Dnevnik, je za poskus uboja zagrožena kazen od pet do 15 let zapora, v določenih okoliščinah pa je lahko tudi nižja.