c S
Policijo bo kot v. d. generalnega direktorja vodil Simon Velički 04.01.2018 13:48 Ljubljana, 04. januarja (STA) - Vlada je na današnji seji na predlog ministrice za notranje zadeve Vesne Györkös Žnidar za vršilca dolžnosti generalnega direktorja policije imenovala Simona Veličkega. Z notranjega ministrstva so že sporočili, da mu bo dosedanji generalni direktor Marjan Fank, ki se bo upokojil, posle predal v petek opoldne.

Velički bo vodenje policije prevzel s 6. januarjem. Zadnje leto je bil poleg Tatjane Bobnar Fankov namestnik, pred tem je bil od leta 2009 direktor Policijske uprave Kranj. Policijo bo vodil kot vršilec dolžnosti do imenovanja novega generalnega direktorja, vendar največ za šest mesecev.

Kot je v decembru pisal Večer, bo ministrica prepustila izbiro prvega moža policije svojemu nasledniku, saj se vladi čez pol leta izteka mandat.

Fank, ki se bo v petek upokojil, je policijo vodil od 2. novembra 2014, ko je postal v. d. generalnega direktorja policije, za generalnega direktorja pa je bil imenovan 23. januarja 2015.