c S
Fišer ni več suspendiran 08.11.2017 12:53 Ljubljana, 08. novembra (STA) - Nekdanji generalni državni tožilec Zvonko Fišer naj ne bi bil več suspendiran. Tako je po neuradnih informacijah v torek odločil državnotožilski svet, potem ko se je Fišer pritožil na odločitev sedanjega generalnega državnega tožilca Draga Škete v zadnjih dneh oktobra, da ga ta suspendira, so poročali mediji.

Šketa je Fišerja suspendiral zaradi sodnega postopka, ki zoper njega teče na Okrajnem sodišču v Ljubljani zaradi imenovanja Boštjana Škrleca za generalnega direktorja tožilstva leta 2012. Poleg njega je obtožen tudi nekdanji pravosodni minister Aleš Zalar.

Zalar in Fišer vztrajata, da je bilo imenovanje Škrleca, ki je bil v tistem času državni sekretar na pravosodnem ministrstvu, zakonito. A Škrlečevo imenovanje je Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) označila kot koruptivno, pa tudi v skladu s tožilskim zakonom ni bilo, je po poročanju Večera ugotovil državnotožilski svet. Akt KPK je bil kasneje pravnomočno odpravljen tako v Zalarjevem kot v Fišerjevem primeru s sodbama Vrhovnega sodišča.

Okrajno sodišče je sojenje pričelo oktobra letos in takrat je Šketa Fišerja tudi suspendiral. Fišer se je na takšno odločitev pritožil. Razlaga, da domnevno kaznivo dejanje ni bilo izvršeno pri izvajanju kazenskega pregona, temveč pri izvajanju upravnih pristojnosti tožilstva, še poroča časnik.