c S

Klemenčič: Interpelacija prihaja ob pravem času

27.09.2017 15:45 Ljubljana, 27. septembra (STA) - Pravosodni minister Goran Klemenčič ocenjuje, da interpelacija zoper njega prihaja ob pravem času. Sum pranja denarja v NLB ter s tem povezane transakcije so škandalozne in zaskrbljujoče z vidika delovanja državnih institucij, je zapisal v odzivu. Še bolj pa je po njegovem mnenju zdaj pravi čas za razpravo o reformah v pravosodju.

"Parlamentarni preiskovalni komisiji sta pri razkrivanju teh dejstev opravili pomembno delo, žal pa se zdi, da se je, namesto za epilog in resnico, SDS odločila za prikrivanje in svojevrstno interpretacijo dejstev za politično obračunavanje z menoj," je v odzivu na vloženo interpelacijo zapisal Klemenčič.

Še bolj pa je po njegovih besedah zdaj pravi čas za razpravo o reformah v pravosodju. "Kaj vse se je na tem področju v zadnjih treh letih naredilo, kaj bi še bilo treba storiti in kdo z njimi misli resno in kdo ne," je še zapisal in dodal, da se bodo lahko tudi o tem v državnem zboru pogovorili. "In to pred celotno javnostjo, brez oznak tajno in interno," je dodal.

V SDS so namreč danes proti Klemenčiču vložili interpelacijo, v kateri mu očitajo zavajanje javnosti glede ravnanja Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) v primeru suma pranja denarja preko NLB v času, ko je Klemenčič vodil to komisijo. Poleg tega je po njihovem mnenju s svojimi dejanji povzročil izgubo zaupanja v funkcijo ministra in pravosodje.