c S

Vlada v okviru arbitraže ustanovila delovno skupino za pripravo kartografskih podlag

27.07.2017 09:20 Ljubljana, 26. julija (STA) - Vlada je na današnji dopisni seji za potrebe implementacije arbitražne razsodbe o meji med Slovenijo in Hrvaško ustanovila medresorsko delovno skupino za pripravo kartografskih podlag, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

V skladu s končno razsodbo arbitražnega sodišča in za potrebe njene implementacije je tako vlada poleg posebne medresorske koordinacijske skupine danes ustanovila še medresorsko delovno skupino za pripravo kartografskih podlag. V skupino so imenujejo člani po posameznih resorjih, opredeli vodja skupine, doda člen o vsebinskem zaključku dela skupine, poročanju vladi ter člen o administrativni podpori skupine, so dodali.

Spomnili so, da je arbitražno sodišče, ki je odločilo o meji med Slovenijo in Hrvaško, 29. junija javno razglasilo končno razsodbo. Arbitražni sporazum med vladama Slovenije in Hrvaške v tretjem odstavku 7. člena določa, da pogodbenici v šestih mesecih po sprejetju razsodbe ukreneta vse potrebno za njeno izvajanje, vključno s spremembo nacionalne zakonodaje, če je to potrebno.