c S

Bavčar mora na Dob 20. julija

21.06.2017 17:36 Ljubljana, 21. junija (STA) - Okrožno sodišče v Ljubljani je obsojenim v zadevi Istrabenz - Igorju Bavčarju ter bratoma Nastji in Kristjanu Sušinskemu - poslalo poziv na prestajanje zaporne kazni. Vse tri v zaporu na Dobu pričakujejo 20. julija, poroča spletni portal 24ur.com.

Višje sodišče je maja po obravnavi pritožb obsojenih potrdilo sodbo za nekdanjega predsednika uprave Istrabenza Bavčarja in nekdanjega Istrabenzovega svetovalca Kristjana Sušinskega, spremenilo pa v delu, ki se nanaša na izrek kazni za nekdanjega predsednika uprave Maksime Holdinga Nastjo Sušinskega.

Njihovi odvetniki so že napovedali, da bodo vložili zahtevke za varstvo zakonitosti na vrhovno sodišče, ki pa ne zadržijo izvajanja kazni.

Okrožno sodišče je septembra lani Bavčarja ter brata Sušinski znova obsodilo zaradi pranja denarja pri preprodaji delnic Istrabenza, Bavčar pa je bil oproščen obtožb napeljevanja k zlorabi položaja. Bavčarju je sodišče zato izreklo kazen petih let zapora, Kristjana Sušinskega je obsodilo na tri leta zapora, Nastjo pa na dve leti.

V prvotni sodbi julija 2013 je bil Bavčar zaradi pranja denarja obsojen na sedem let zapora, a je sodbo nato vrhovno sodišče pred dvema letoma razveljavilo in vrnilo v ponovno sojenje, Bavčar pa iz zdravstvenih razlogov v tem času ni nastopil zaporne kazni.