c S

Kazenski pregon zoper Kotnikovo še ni zastaral

30.03.2017 08:14 Koper, 29. marca (STA) - Na ljubljanskem okrajnem sodišču in vrhovnem tožilstvu so potrdili, da so koprski policisti danes z domačega naslova v Kopru na Okrajno sodišče v Ljubljani privedli tožilko Dragico Kotnik. Sodišče jo je iskalo zaradi kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja v zadevi bulmastifi. Kazenski pregon v tej zadevi še ni zastaral, so pojasnili na sodišču.

Na vrhovnem državnem tožilstvu so zapisali, da so koprski policisti suspendirano državno tožilko Kotnikovo v Kopru pridržali na podlagi trajne odredbe za privedbo, ki jo je izdalo Okrajno sodišče v Ljubljani. Kot so navedli, gre za izvršitev ukrepa sodišča, ki ga na vrhovnem državnem tožilstvu pozdravljajo in obžalujejo, da do tega ni prišlo že prej.

Po navedbah tožilstva je Kotnikova v suspenzu, ki bo trajal do konca kazenskega postopka. "Kazenski pregon v tej zadevi še ni zastaral, ker zastaranje ni teklo v času, ko se je tožilka izmikala sodišču," so navedli. O tem, koliko časa zastaranje ni teklo, pa bo po njihovih navedbah moralo odločiti sodišče, pred katerim teče kazenski postopek.

Informacijo so za STA potrdili tudi na Okrajnem sodišču v Ljubljani. Zoper Kotnikovo po njihovih navedbah teče postopek zaradi dveh kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, privedba pa je bila odrejena zaradi vročitve vabila na glavno obravnavo. Prav tako so na sodišču potrdili, da kazenski pregon zoper Kotnikovo v tej zadevi ni zastaral.

Ljubljansko okrajno sodišče je Kotnikovi očitalo, da naj bi novinarju Mitji Lomovšku predala zaupni dokument v zadevi bulmastifi. Tožilstvo Kotnikovi v obtožnem predlogu očita kaznivi dejanji zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, za kar je predviden zapor do enega leta.