c S
Valter Mavrič na čelu generalnega direktorata za prevajanje pri Evropskem parlamentu 26.10.2016 13:18 Strasbourg, 26. oktobra (STA) - Evropski parlament je v ponedeljek za generalnega direktorja Generalnega direktorata za prevajanje pri Evropskem parlamentu imenoval Slovenca Valterja Mavriča, so danes sporočili iz Evropskega parlamenta. Mavrič bo novo funkcijo nastopil 1. novembra.

Kot poudarjajo v sporočilu za javnost, je Mavrič s tem imenovanjem postal najvišji slovenski uradnik v institucijah Evropske unije, z izjemo tistih, ki jih ima Slovenija pravico imenovati ali izvoliti, kot so na primer komisarji, sodniki in poslanci.

Kot še pojasnjujejo v sporočilu za javnost Evropskega parlamenta, je Mavrič svojo poklicno pot v EU začel leta 2004 kot vodja slovenskega prevajalskega oddelka v Evropskem parlamentu. Leta 2010 je bil imenovan za direktorja za prevajanje in terminologijo v Evropskem parlamentu, od leta 2014 pa je služboval kot v. d. generalnega direktorja Generalnega direktorata za prevajanje.

Generalni direktorat za prevajanje skrbi predvsem za to, da so dokumenti Evropskega parlamenta na voljo v vseh 24 uradnih jezikih Evropske unije in s tem zagotavlja tudi izvajanje politike večjezičnosti Evropskega parlamenta. Na ta način evropski državljani dobijo takojšen dostop do dokumentov v lastnem jeziku in tudi možnost, da komunicirajo z evropskimi institucijami v lastnem jeziku.