c S

Vrhovno sodišče pritrdilo Nataši Pirc Musar

25.07.2016 08:24 Ljubljana, 23. julija (STA) - Vrhovno sodišče je v sporu med Radiotelevizijo Slovenija (RTVS) in Natašo Pirc Musar zavrnilo zahtevek za revizijo sodbe in sklepa višjega delovnega in socialnega sodišča, ki je razsodilo, da je imenovanje Pirc Musarjeve za generalno direktorico zavoda leta 2014 bilo zakonito, poročajo mediji.

Pirc Musarjeva je bila leta 2014 tudi izbrana za generalno direktorico RTVS, a je pozneje programski svet zavoda izbiro razveljavil zaradi napačne sestave svetnikov. Zdaj je po sodni poti pravnomočno sklenjeno, da je bilo imenovanje pravilno in je torej kasnejše imenovanje Marka Fillija na to mesto nezakonito.

Kot je sporočila Pirc Musarjeva, je vrhovno sodišče "predlog za dopustitev revizije zavrnilo, ker nobeno od postavljenih (enajstih) vprašanj RTVS ne izpolnjuje pogojev za dopustitev revizije".

Pirc Musarjeva sicer ni več pripravljena prevzeti te funkcije, saj je na začetku nove poklicne poti v odvetništvu, ki se ji ne namerava odreči, je sporočila na svoji spletni strani. "Čas, ko sem bila skupaj s svojo ekipo pripravljena popeljati RTV Slovenija na pot nujno potrebnih sprememb, je nepovratno minil," je še navedla Pirc Musarjeva in ocenila, da sta bili ti dve leti za RTVS pretežno čas izgubljenih priložnosti.

Višje delovno in socialno sodišče v Ljubljani je namreč sklep o imenovanju Fillija razveljavilo, RTVS pa je na vrhovno sodišče vložil predlog za dopustitev revizije in predlog za prednostno obravnavo spornih pravnih vprašanj v zvezi z imenovanjem generalnega direktorja. Programski svet RTVS naj bi zatem sklenil, da bo pred morebitno izvedbo novega razpisnega postopka za generalnega direktorja počakal na odločitev vrhovnega sodišča.