c S

Po besedah odvetnika babice dveh dečkov je cilj vrnitev dečkov starima staršema

26.05.2016 08:14 Slovenske Konjice, 25. maja (STA) - Odvetnik babice dveh dečkov, ki ju je Center za socialno delo Velenje namestil v rejništvo, Velimir Cugmas ob današnjem odstopu direktorja Centra za socialno delo (CSD) Slovenj Gradec Jurija Šumečnika opozarja, da se celotna zadeva ne sme končati z odstopi. Cilj je vrnitev dečkov starima staršema, je dejal za STA. Poziva tudi k odstopu ministrice.

"Zdaj se je začelo tisto, kar bi se moralo že 5. aprila, ko sem ministrici za delo Anji Kopač Mrak vse pojasnil in dokazal," je dejal Cugmas.

Po njegovih besedah bi morali poleg Šumečnika odstopiti tudi vsi drugi, ki so v obravnavanem postopku sodelovali, vključno z ministrico za delo, družino in socialne zadeve ter njenimi sodelavci. "Tudi zanje se zahteva isti standard kot za direktorja CSD Slovenj Gradec," je dejal.

Upravna inšpekcija je ugotovila nezakonito ravnanje CSD Slovenj Gradec pri obravnavi vloge, ki so jo podali stari starši dečkov iz Velenja za izdajo dovoljenja za izvajanje rejniške dejavnosti. Kot je danes povedala ministrica za delo Anja Kopač Mrak, je direktor CSD Jurij Šumečnik zaradi objektivne odgovornosti ponudil svoj odstop, ki ga je tudi sprejela.