c S
Izvedenec Kröll danes z oceno o okoliščinah smrti Radanovih bolnikov 07.04.2016 08:58 Ljubljana, 07. aprila (STA) - Na sodišču bodo danes v okviru sojenja zdravniku Ivanu Radanu zaslišali avstrijskega izvedenca Wolfganga Krölla, ki ga je sodišče zaprosilo za izvedensko mnenje o smrtih bolnikov, za katere je Radan obtožen, da jih je umoril. Hkrati bodo zaslišali tudi Amirja Alibegovića z inštituta za sodno medicino, ki je za tožilstvo pripravil mnenje.

Alibegovića, ki je za tožilstvo pripravil strokovno mnenje glede okoliščin smrti domnevnih Radanovih žrtev, so na ljubljanskem okrožnem sodišču začeli zasliševati že pred tednom dni, a je sodni senat nato odločil, da ga bodo zaslišali v Kröllovi navzočnosti. Radan je namreč začel izpodbijati Alibegovićeve trditve, ki sicer sodijo v medicinsko področje, člani sodnega senata pa ne morejo vedeti, kdo ima pri tem prav.

Pričakovati je, da bo Radan danes podal svoj zagovor glede obtožb o umorih šestih bolnikov. Ob začetku sojenja je namreč napovedal, da ga bo podal ob zaslišanju Krölla.

Kröll naj bi sicer ugotovil, da so bili vsi Radanovi bolniki načeloma obravnavani po medicinski doktrini. Sklicujoč se na njemu dosegljivo dokumentacijo pri nobenem od teh bolnikov ni mogoče trditi, da so umrli zaradi morfija ali kalija.